top of page
CqonyzoWI.png
rutavdrag_edited_edited.png
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

FIXCLEANERS  I  STOCKHOLM  AB

HOTELLSTÄDNING  KONFERENS & HOTELL

Hotellstädning – Konferens – Restaurang – Bar

Flexibilitet – Lyhördhet – Engagemang – Bekymmersfri Service = FIXCLEANERS.

8bffa.webp

Hotellstädning

Hotellstädning och städning på konferens är speciellt. Här måste vi verkligen vara på tårna hela tiden och se till att städningen inte får en negativ inverkan på gästerna och planerade aktiviteter.

När en gäst kommer till ett hotell och betalar pengar för att bo där så skall det vara klockrent. Det skall upplevas fräscht och rent och städningen är ingenting som gästerna överhuvudtaget ska reflektera över. Detta kan vi på FIXCLEANERS verkligen leverera.

Recepcion.jfif

FIXCLEANERS  I  STOCKHOLM  AB

Vi erbjuder städning av hotellrum, lobby, entréer, restauranger, barer och mycket mer. Våra kunniga städare vet hur man på bästa sätt lägger upp städningen så effektivt som möjligt för att hinna med alla rum samtidigt som rengöringen av de allmänna ytorna sker kontinuerligt. Vi ser till att hålla restaurang och bar fräscha och att man exempelvis varje natt kör med ångmaskin i brunnar och runt baren för att förhindra bananflugor är ett måste.

Recepcion.jfif
di.png
di.png

Varför är hotellstädning viktigt?

Hotellstädning är väldigt viktigt för gästernas upplevelse. En undersökning utförd av Visma visar detta på ett tydligt sätt. I denna undersökning fick deltagarna svara på frågan om vad som var viktigt för trivseln och vad de aktivt sökte efter vid val av hotell. Så många som 16% hade städning överst på listan. Detta före exempelvis gym och spa-avdelning – något som många hotell prioriterar väldigt högt.

Detta säger ganska mycket om vikten av hotellstädning. Gästerna förväntar sig rena rum och en fräsch, inbjudande miljö i övrigt. Detta är starkt bidragande till helhetsupplevelsen av hotellvistelsen. Det motsatta skapar sällan det man som hotell vill ha: bra omdömen, fina betyg och, framförallt, återkommande gäster.

Checklistor för hotellstädning

Det gäller verkligen att vara flexibel och lyhörd när det gäller städning av hotell och konferensanläggningar.
Vi kan ta över hela lokalvårdsdriften om ni önskar eller så testar ni och anlitar oss per timme för rumsstädning? Låt oss komma och presentera hur vi jobbar.

Ring, maila eller använd kontaktformuläret nedan så kontaktar vi er snarast. Du kan även anlita oss för exempelvis kontorsstädning eller flyttstädning!

Läs mer:

Serviceinriktad personal får kunderna att återvända

Vill man vara ett hotell som gästerna väljer att återvända till och bli ett givet val så är definitivt hotellstädning något att fokusera på och vi är ett säkert kort i det sammanhanget.

Vi städar effektivt och vi städar utan att synas och störa gästernas vistelse. Vår personal är ytterst serviceinriktade och utbildade på att hantera alla tänkbara frågor och önskemål. De är beredda att gå den extra milen för att gästerna ska trivas!

Hotellstädning ger ett mervärde

Som gäst på ett hotell så har man vissa förväntningar på vistelsen. Man vill känna sig omhändertagen och man vill slippa hålla på att ta tag i olika saker på egen hand. Det är naturligt – oavsett om man reser i sitt arbete eller befinner sig på en nöjesresa. Som gäst vill man få sitt rum städat dagligen, sängen renbäddad och man vill ha en fräsch och inbjudande atmosfär i övrigt. Ett hotell som kan erbjuda detta är ett hotell man gärna väljer igen.

Rätt hotellstädning skapar därför ett stort mervärde. Känner gästerna att de hela tiden möts att nystädade lokaler och exempelvis kan avnjuta en frukost i en fräsch miljö så adderas detta på pluskontot och gör att den totala upplevelsen känns bra. Något som gör valet av hotell lättare nästa gång.

Man ska heller inte underskatta internet i den här frågan. Vill ni ha fina omdömen – som i sin tur genererar fler kunder – så finns det inga genvägar. Där måste exempelvis städningen skötas friktionsfritt och utan några problem. Gäster idag väljer ofta hotell baserat på tidigare kunders omdömen. Ett dåligt sådant kan vara en katastrof. Vi ser till att städningen sker på ett högkvalitativt sätt och där kunderna garanterat ger ett högt betyg och en positiv recension för detta.

Vi städar efter era behov

Hur ofta behöver ni ha städat? Vad ska städas och i vilken omfattning? Vi är en flexibel städfirma som alltid anpassar oss efter våra kunders behov. Hotellstädning sker alltid för att passa dig som beställare. Samtidigt så är vi också lyhörda och öppna för förändringar.

Vi håller kommunikationen öppen och är beredda att göra justeringar om ni känner att någonting behöver ändras för att skapa en bättre trivsel. Kontakta oss redan idag så ser vi över era behov och sätter igång med hotellstädning som ger er återkommande, nöjda gäster. Välkommen!

nojd-.png

Nöjd Kundgaranti

Vår målsättning är att alltid leverera bra kvalité på samtliga arbeten ute hos kunden. Våra utförda tjänster enligt överenskommelse med kunden ska stämma överens med de förväntningar och behov samt krav på kvalité som utlovats.Med vår nöjda kundgaranti rutin kan vi garantera att arbetet blir till kundens belåtenhet!

tryggkundkontakt-2022---webb(1).png

Lång Erfarenhet

Fixcleaners AB har lång erfarenhet inom städbranschen, vårt höga krav på kundservice och kvalité har därför bidragit till att vi stadigt gått framåt och ökat företagets kundkrets till en nivå som vi idag är stolta över. Jämfört med de stora städkoncernerna är vi trots allt ett mindre företag men det vill vi påstå är till stor fördel för Våra Kunder.

SE_Svanen_.png

Stark Miljöprofil

Fixcleaners AB strävar efter en gemensam helhetssyn i miljöarbetet som ska påverka och ingå som en naturlig del i all vår verksamhet. Vi värnar om miljön och prioriterar miljömärkta produkter, ergonomiska städredskap & städmetoder i vår städning. Vi utgår från att följa den miljölagstiftningen som gäller.

Ring oss idag:  072 032 65 53

bottom of page